Аналіз прояву руслових процесів на річці Білий Черемош - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla (Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, 2008)
Питання типізації русел річок Карпатського регіону є досить складним, оскільки більшість загальноприйнятих класифікацій розроблені для рівнинних рік. Однією з найвдаліших робіт по типізації річок досліджуваного регіону є праця М.Н. Бухина, А.Н. Кафтана та В.А. Базилевича, в якій досить детально подано опис найбільш поширених типів русел для річок Українських Карпат, включно із Білим Черемошем. В даній роботі представлено детальний опис руслового режиму ріки Білий Черемош на основі власних експедиційних результатів автора. Основою роботи є детальні схеми руслових процесів Білого Черемошу на відрізку від с.Перкалаб до гирла ріки (с.Устеріки).
Keywords: руслові процеси; річка Білий Черемош; типи руслових процесів; картосхема руслових типів; поріжно-водоспадний тип русла; гірське русло; русло з розвинутими алювіальними формами; русло з нерозвинутими алювіальними формами; розгалужений тип русла