ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ МОДЕЛЕЙ НАВЧАННЯ У ШКІЛЬНОМУ КУРСІ ГЕОГРАФІЇ «ГЕОГРАФІЧНИЙ ПРОСТІР ЗЕМЛІ. 11 КЛАС» - Ковбиш, Богдана Юріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
У науковому дослідженні висвітлено теоретичні аспекти використання інноваційних технологій в освітньому процесі закладів загальної середньої освіти, проведено ретроспективний аналіз інноваційних педагогічних технологій та розкрито умови їх реалізації, визначено переваги та недоліки інноваційних технологій формування змісту географічної освіти в школі, розроблено інноваційні моделі уроків з використанням дослідницької, дистанційної технологій у процесі вивчення курсу «Географічний простір Землі. 11 клас» та експериментально перевірено їх дієвість.
Keywords: інновація, інноваційний процес, інноваційна педагогічна технологія, дослідницька технологія, технологія дистанційного навчання, комп’ютеризація, інформатизація