Методи та засоби вимірювань: методичні рекомендації до лабораторних робіт - Фесів, Ігор Васильович; Кінзерська, Оксана Володимирівна; Курек, Олена Ігорівна; Кривецький, Василь Іванович (My University, 2022)
У даних методичних рекомендаціях наведено роботи лабораторного практикуму з курсу «Методи та засоби вимірювань». Зміст лабораторних робіт охоплює основні розділи курсу. Призначена для студентів, що навчаються за спеціальністю 152 Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка, ОПП «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка»
Методи та засоби вимірювань: методичні рекомендації до лабораторних робіт
Лабораторні заняття з курсу «Методи та засоби вимірювань» мають за мету: ознайомити студентів з експлуатаційними і метрологічними характеристиками широко розповсюджених електричних вимірювальних приладів; прищепити студентам навички користування цими приладами; закріпити отримані на лекціях основні поняття про державну метрологічну службу України. Основні метрологічні визначення, термінологія і класифікація вимірювальних засобів співпадають з встановленими стандартами і прийнятими в лекційному курсі. Прийоми вимірювань в усіх запропонованих роботах в основному базуються на практиці заводських вимірювальних лабораторій і на інструкціях Комітету стандартів, мір і вимірювальних приладів Державного комітету України.
Keywords: Електричний вимірювальний прилад; Державна метрологічна служба України; Метрологія; Юстування