Робота з газетним текстом як засіб реалізації медіатехнологій на уроках української мови - Kulbabska, Olena; Гринчук Марія (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021)
Актуальність дослідження зумовлена динамічністю засобів мас-медіа. Виконуючи інформативну й естетичну функції, сучасний публіцистичний текст репрезентує основні зміни мовної картини світу, зокрема через національну специфіку одиниць синтаксису. Мета дослідження – визначення особливостей функціювання синтаксичних конструкцій у мові періодичного видання «Вільне життя» (далі – ВЖ), окреслення їх навчально-методичного потенціалу на уроках української мови задля виформування ключових і предметних компетенцій, інформаційної грамотності школярів.
Keywords: Газетна мова, синтаксичні одиниці, вставні та вставлені конструкції, інфомедійна грамотність, урок, українська мова, ЗЗСО