Система освіти Радянської Буковини напередодні незалежності України - Лучко, Вікторія Сергіївна; Житарюк, Іван Васильович; Лучко, Володимир Миколайович (My University, 2021)
У роботі досліджуються питання, що стосуються системи освіти, зокрема математичної, Радянської Буковини напередодні незалежності України. Акцентовано на тому, що наприкінці перебування краю у складі Радянської України у ньому було запроваджено загальне обов’язкове навчання дітей шкільного віку; ліквідовано неписьменність дорослого насе лення; підвищено рівень якості навчання і підготовки висококваліфікованих фахівців різних галузей народного господарст ва і науки, зокрема і математ
Keywords: Математика; Радянська Буковина; система освіти; незалежність