До питання про основні проблеми співіснування етносів в студентському середовищі - Собкова, Світлана Іванівна; Гаркавенко, Ніна Власіївна (Virtus, 2018)
Статтю присвячено питанню, яке висвітлює проблему вивчення основних проблем, які можуть бути наявними в студентському середовищі, якому притаманна поліетнічність. Метою стає аналіз відповідей студентів різних категорій (студентів-румунів і студентів-українців) за результатами параметричної бесіди, проведеної для з’ясування труднощів міжетнічної взаємодії. В статті наведено висновки, які показують, що менша кількість проблем виникає в змішаних за етнічним складом академічних групах, натомість як студенти обидвох категорій, які навчаються в однорідних академічних групах, демонструють меншу толерантність у ставленні один до одного.
Keywords: етнос, етнічна меншина, міжетнічна взаємодія, поліетнічне студентське середовище