Пізнавально-виховний потенціал прози Осипа Маковея в ЗЗСО - Добренька, Наталія Олегівна (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто тему пізнавально-виховний потенціал прози Осипа Маковея в ЗЗСО. Розкрито роль Осипа Маковея в національному, культурному та політичному житті Буковини в кінці ХІХ – початку ХХ століття. Розглянуто період історії Буковини у творчості О. Маковея. Окреслено художню своєрідність прози Осипа Маковея на прикладі повісті «Ярошенко» та збірки «Пустельник з Путни». Кваліфікаційна робота має методичний розділ, щодо вивчення творчості О. Маковея у шкільній програмі з української літератури.
Cognitive and educational potential of Osyp Makovey's prose in the ZZSO.
Keywords: Осип Маковей; Буковина; історична повість; історична дійсність; "Ярошенко"; "Пустельник з Путни"; оповідання; художня своєрідність