Деталі середньовічних мечів з Чорнівського городища ХІІІ ст. - Калініченко, Віталій; Пивоваров, Сергій; Ільків, Микола (Кам’янець-Подільський, ФОП Буйницький О.А., 2019)
У статті автори аналізують деталі середньовічних мечів з Чорнівського городища ХІІІ ст. Виявлені знахідки дозволяють прослідкувати та детальніше дослідити військову справу місцевого населення, зокрема простежити взаємовідносини військового контингенту Чорнівського городища із суміжними територіями Русі та Європи у ХІІІ ст.
Keywords: Буковина; Чорнівське городище; військова справа; зброєзнавство; мечі