Поетичний світ Василя Місевича та осягнення його в закладах освіти - Клевчук, Андріана Сергіївна (My University, 2022)
Робота містить 3 розділи: “Проблемно-тематичні обрії поетичних творів Василя Місевича”, “Художня своєрідність віршованих творів Василя Місевича”, “Методика вивчення творчості Василя Місевича у школі”, загальні висновки та список використаних джерел. Метою роботи є розгляд поезії Василя Місевича на основі віршованих творів, уміщених у збірках “Росою тиша миє очі”, “Спитаю в осені”, “Ковток роси живої”. У роботі розкрито ідейно-тематичний діапазон вказаних збірок, осмислено лексику і тропіку, визначено елементи звукопису та поетичного синтаксису, запропоновано варіанти викладання теми “Життєвий і творчий шлях Василя Місевича” в середній школі та вищих навчальних закладах.
Poetic world of Vasyl Misevich and its examination in educational institutions