Особливості прояву інтрапсихічних ресурсів та копінг-поведінки у військовослужбовців строкової та контрактної служби - Погосян, Наталія (My University, 2023)
Особливою перспективною галуззю в сучасній психології є дослідження копінг-поведінки особистості. Копінг-поведінка найчастіше описується через виділення копінг-стратегій або ж стратегій подолання. Об’єктом дослідження копінгу є: мотиваційно-діяльнісна сфера особистості та копінг-поведінка студентів юнацького віку. Основна мета полягає в теоретико-методологічному обґрунтуванні й експериментально діагностичній експлікації особливостей прояву когерентності мотиваційно діяльнісної інтенції особистості та комплектації інклюзивно-релевантного копінг-стилю у студентів юнацького віку. Науковці визначають копінг, як складний динамічний процес, який починається з оцінки ситуації, включає когнітивні та поведінкові зусилля її подолання, що залежать від особистісних та ситуаційних факторів. Прояви копінг-поведінки людини проявляються в стресових ситуаціях, в різних її сферах – когнітивній, емоційній та поведінковій.