БДЖОЛА МЕДОНОСНА - Волков, Роман Анатолійович; Панчук, Ірина Ігорівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
Монографія присвячена морфології, фізіології, екології, генетиці та селекції медоносної бджоли, Apis mellifera L. Наведено огляд літературних джерел та представлено оригінальні результати стосовно моніторингу смертності бджолиних колоній, збереження та селекції українських аборигенних порід, використанню молекулярних маркерів для баркодингу. Книга розрахована на викладачів, науковців, аспірантів та студентів старших курсів біологічних та аграрних факультетів університетів, практикуючих бджолярів та всіх, хто цікавиться біологією медоносної бджоли.
Keywords: аборигенні породи; анатомія та фізіологія; бджола медоносна; генетичний поліморфізм; генетика та селекція; зимові втрати колоній; імунітет; комахи; молекулярні маркери; Apis mellifera