Професійна свідомість як фактор особистісного становлення майбутнього фахівця Науковий журнал «Габітус» - Гаркавенко, Ніна Власіївна, Світлана Сильверстівна Доскач (Гельветика, 2020)
У статті здійснено аналіз наукових джерел з проблеми професійної свідомості, її природи і психологічних особливостей. Проаналізовано концептуальні теоретичні підходи до вивчення професійної свідомості у студентів-психологів, в контексті їх майбутнього професійного самовизначення. Розкрито психологічні складові професійної свідомості. Підтверджено думку про те, що вони значною мірою впливають на становлення особистості студента як майбутнього фахівця, які необхідно розвивати і формувати на етапі підготовки студентів у ВНЗ.
Keywords: професійна свідомість, професійні знання, професійне самовизначення, професійне становлення особистості, професіоналізація, професійна підготовка.