. Синтаксична інтерпретація українського зверненого мовлення: здобутки та перспективи. - Скаб, Мар’ян; Скаб, Мар’ян (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022)
Проаналізовано найважливіші закономірності та тенденції формування сучасних наукових уявлень про звернене мовлення, з опорою передусім на праці, зафіксовані у виданому 2020 року покажчику «Мовні засоби і способи найменування та позначення адресата мовлення»
Keywords: звернене мовлення, синтаксис