INTRODUCTION TO THE PROFESSIONAL ACTIVITY OF A TRANSLATOR = ВСТУП ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕРЕКЛАДАЧА - Лесінська, Оксана Михайлівна; Ніжнік, Людмила Іванівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2026)
Посібник охоплює загальні поняття перекладу, стандарти професії та необхідні компетенції фахівця. Він спрямований на розвиток системи знань, умінь та навичок, необхідних для здійснення перекладу. Зокрема, розглядаються технічні аспекти перекладу, спеціалізовані та комунікативні навички перекладача. Посібник навчає роботі з інструментами перекладу, сприяє опануванню перекладацьких трансформацій і стратегій, досліджує особливості відтворення власних назв, міжнародної лексики, культурних реалій, ідіом та кліше. Книга містить тренувальні вправи для закріплення теоретичних знань на практиці. Посібник призначений для студентів факультету іноземних мов.
Навчальний посібник
Keywords: Професійна діяльність; Перекладач; Перекладознавство; Іноземні мови; Англо-український переклад; Professional activity; Translator; Translation studies; Foreign languages; English-Ukrainian translation