Економіко-екологічний аналіз природоохоронних заходів з відновлення лісових ресурсів - Танасієва, Марина (Облік і фінанси, 2017)
Стаття присвячена економіко-екологічному аналізу природоохоронних заходів з відновлення лісових ресурсів (а саме, заходи щодо нарощування екологічного потенціалу лісів, забезпечення ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку; заходи щодо підвищення стійкості лісових екосистем, забезпечення охорони і захисту лісів; заходи щодо охорони і раціонального використання мисливської фауни та заходи щодо покращення наукового та кадрового розвитку природоохоронної діяльності у лісовому господарстві), що дасть змогу встановити значення та місце таких заходів в системі управління лісовим господарством, як на рівні окремого господарюючого суб’єкта лісового господарства, так і на галузевому рівні економіки країни в цілому. В результаті вивчення значення та змісту термінологічних понять лісових ресурсів встановлено основні чотири групи природоохоронних заходів у лісовому господарстві, здійснено аналіз їх результатів за останні роки. Здійснено аналіз результатів Державної цільової Програми «Ліси України» з метою визначення ефективності природоохоронних заходів. Запропоновано чотири блоки техніко-економічних показників, які нададуть змогу здійснити оцінку технології лісозаготівлі (основного виробництва) на предмет екологічної безпеки і безвідходності.
Економіко-екологічний аналіз природоохоронних заходів з відновлення лісових ресурсів
Keywords: лісове господарство; лісокористування; бухгалтерський облік; природоохоронні заходи; природоохоронна діяльність