Вплив війни на функціонування ринків капіталів України - Олексин, Артур Григорович (Інновації, підприємництво та економіка сучасних трансформацій у дзеркалі теорії Шумпетера : Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції (1-2 жовтня 2025 р.). Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2025., 2025)
У сучасних умовах, коли економіка України перебуває під впливом воєнних дій, роль ринку капіталів стає особливо актуальною. Він виконує функцію механізму залучення фінансових ресурсів для підтримки критично важливих секторів економіки, забезпечує стабільність державних фінансів через випуск облігацій та дозволяє інвесторам реалізовувати довгострокові та короткострокові інвестиційні стратегії. В умовах високої волатильності ринків, обмеженої ліквідності та зростання ризиків ринок капіталів стає індикатором економічної стабільності та барометром інвестиційної привабливості країни. Дослідження його функціонування під час війни дозволяє оцінити ефективність державної політики, адаптаційні механізми учасників ринку та перспективи відновлення та розвитку фінансової системи України.
Keywords: фондовий ринок, ринки капіталу, структура торгів, обсяги торгів, війна в Україні, волатильність ринку