Образи жіночих персонажів у кіносценарії телесеріалу «Why Women Kill»: лінгвістичний та психолінгвістичний аспекти (на матеріалі скрипта телесеріалу «Why Women Kill») - Кошельник, Богдана Василівна (My University, 2023)
Важливість визначення поняття «образу» виходить за межі літературного аналізу, охоплюючи в собі філософські, лінгвістичні та культурологічні аспекти. Ця складність пов’язана насамперед із вирішенням питань про те, як конструюється образ персонажа в тексті, які засоби використовуються для його формування, і як це впливає на сприйняття та інтерпретацію реципієнтами. Таким чином, метою цієї роботи є аналіз лінгвістичних та психолінгвістичних засобів створення образів трьох головних жіночих персонажів у сценарії телесеріалу «Why Women Kill» та їхньої кореляції з архетипними образами жіночих персонажів. Дослідження складається з трьох розділів. Перший розділ визначає контекст дослідження і складається з чотирьох підрозділів, у яких представлено теоретичне підґрунтя дослідження образу персонажа, зокрема аналіз кіносценарію, як матеріалу наукового дослідження та як сфери формування образу жіночого персонажа. У другому розділі проаналізовано лексико-синтаксичні особливості побудови образів жіночих персонажів у художньому тексті. У третьому розділі представлено кореляційний аналіз створених образів жіночих персонажів та архетипів жіночих персонажів. Роботу завершують загальні висновки дослідження.
Keywords: образ, жіночий персонаж, кіносценарій, психолінгвістика, кореляційний аналіз