Питання оцифровки колекції буковинської преси як цінного джерела до вивчення політичної історії, соціально-економічного та культурного життя Центральної та Південно-Східної Європи в другій половині ХІХ-ХХ ст. - Шилюк, Олег (ВНТУ, 2016)
В умовах полікультурності й багатомовності на Буковині було створено унікальне інформаційно-пресове середовище, в якому кожна національна група мала власні друковані органи, які не тільки представляли й відстоювали інтереси власних громад, але й також реагували на культурну, політичну, господарську активність інших етнічних груп й народів. Газетна періодика займає особливе місце в структурі фондів наукової бібліотеки ЧНУ та є досить вагомим джерелом для наукових досліджень.