ТЕМАТИЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ ШКОЛЯРІВ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Костел, Марія (My University, 2024)
Реформування освітнього процесу в Україні, зокрема у сфері фізичної культури, спрямоване на впровадження компетентнісного підходу, індивідуалізацію навчання та вдосконалення методів оцінювання. Тематичне оцінювання є важливим інструментом, що дозволяє об’єктивно оцінити досягнення учнів, врахувати їхні фізичні можливості та мотивувати до регулярної фізичної активності. Тематичне оцінювання позитивно впливає на формування мотивації учнів до занять спортом, сприяє індивідуалізації навчання та підвищенню рівня їхньої фізичної підготовки завдяки використанню різноманітних форм і методів оцінювання. Розроблені та експериментально перевірені підходи до тематичного оцінювання можуть бути використані вчителями фізичної культури для підвищення якості освітнього процесу в школах.
Keywords: тематичне оцінювання, фізична культура, НУШ, мотивація, індивідуалізація, компетентнісний підхід.