Вплив дієти на біомаркери стресу у Аpis mellifera - Караван, Володимир (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 091 – Біологія. – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича МОН України, Чернівці, 2024 рік. Дисертація присвячена дослідженню впливу підгодівлі та температури утримання на метаболічні показники стресу у бджоли медоносної.
Keywords: бджола медоносна (Apis mellifera); бджільництво; втрата колоній; стрес; дієти; смертність; підгодівля; цукровий сироп; перекиси ліпідів; карбонільні похідні; SH-групи; каталаза (CAT); супероксидисмутаза (SOD); глутатіон-S-трансфераза (GST); окиснювальна модифікація протеїнів