ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ДО РОЗВИТКУ ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - ВІТВІЦЬКА, ЯНА ВАДИМІВНА (My University, 2021)
Розвиток творчих здібностей особистості є актуальною проблемою як для сучасного суспільства в цілому (соціальноекономічні зміни в якому на перший план висунули формування творчо розвиненої особистості), так і для окремих його елементів, зокрема для системи освіти. Вирішувати цю проблему повинен, в тому числі, і вчитель, що володіє високо розвиненими професійними якостями, творчими здібностями і досвідом творчої діяльності. Аналіз роботи вчителів в сучасній загальноосвітній школі свідчить про те, що рівень практичних зусиль з розвитку творчих здібностей учнів в процесі навчання недостатньо високий. Учителів досі більше цікавить ступінь оволодіння учнями програмним матеріалом, ніж глибока продумана робота з розвитку у школярів інтересу до творчої діяльності, потреби в ній, що зумовлює розвиток творчих здібностей. В системі оволодіння знаннями, вміннями і навичками переважають стереотипні методики, спрямовані на алгоритмізацію дій учня.