Психологічні особливості хронічного стресу працівників ІТ-сфери за умов триваючої війни - Шубравський, Владислав Артемович (My University, 2023)
У роботі проаналізовано сутність поняття «стрес» та його особливості. Розкрито дослідження проблеми хронічного стресу, зокрема його специфіку. Обґрунтовано окремі аспекти хронічного стресу в умовах триваючої війни та окреслено його наслідки. Окреслено наукові підходи і напрями, в яких його досліджують. Описано організаційно-методичні засади емпіричного дослідження, обґрунтовано застосування психодіагностичного інструментарію. Представлено і проаналізовано особливості дослідження самооцінки станів тривожності, фрустрації, агресивності та ригідності; стійкості до стресу; суб’єктивного благополуччя; копінг-стратегій (розв’язання задачі, спрямований на емоції, уникнення); психічного вигорання.
Keywords: ригідність; агресивність; фрустрація; тривожність; психічне вигорання; стресостійкість; копінг-стратегія; суб’єктивне благополуччя; хронічний стрес; стрес