Сучасний стан медичного туризму в світі: досвід та перспективи для України. - Зубаль, Тарас Вікторович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У магістерські роботі розглянуто сутність поняття «медичний туризм», основні функції та підходи до класифікації медичного туризму. Охарактеризовано історичні особливості виникнення та становлення досліджуваного виду туризму. Проаналізовано ресурси для реалізації продукту на міжнародній арені, описані основні види медичного туризму та провідні детонації. Здійснена спроба оцінки сучасного стану медичного туризму, особлива увага приділена основним центрам медичного туризму. Визначено основні проблеми та перспективи розвитку медичного туризму в світі та в Україні.
Keywords: медичний туризм, Україна, медичні послуги, лікувальні послуги, оздоровчі послуги, спа-послуги.