Охоронний характер цивільної деліктної відповідальності: окремі аспекти застосування ретробутивної справедливості - Halkevych, Serhii (Visegrad journal on human rights, 2019)
У статті проаналізовано цивільно-правовий примус як необхідний інструмент цивільно-правового захисту суб’єктивних прав та інтересів. Досліджено правову природу атрибуції, основна мета якої полягає у стримуванні антисоціальної поведінки й справедливій компенсації шкоди, понесеної внаслідок вчиненого деліквентом правопорушення.
Keywords: ретробутивна справедливість; цивільна деліктна відповідальність; правовий примус; правопорушення; деліквент