МОВНІ ПРОЦЕСОРИ ТА ФОРМАЛЬНІ МОВИ: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ - Сопронюк, Тетяна Миколаївна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
Навчальний посібник присвячений мовним процесорам, формальним мовам та алгоритмам їх аналізу. Розглянуто лексичний, синтаксичний та семантичний аналізи, а також генерація та оптимізація коду. Значну увагу приділено скінченним автоматам, регулярним виразам та граматикам, що є основою для аналізу мов програмування. Для студентів спеціальностей 113 «Прикладна математика», 122 «Комп’ютерні науки», 124 «Системний аналіз».
Навчальний посібник
Keywords: Мовний процесор; Формальна мова; Граматика; Лексичний аналіз; Синтаксичний аналіз; Скінченний автомат; Регулярні вирази; Оптимізація коду; Генерація коду