Формування медіаграмотності громадян в умовах воєнного стану: роль місцевих органів влади - Мотуз, Софія Степанівна (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено процес формування медіаграмотності громадян України в умовах воєнного стану та визначено роль органів виконавчої влади й місцевого самоврядування у протидії дезінформації та забезпеченні інформаційної безпеки. Аналізуються теоретико-методологічні засади, європейський досвід (Польща, Румунія, Швеція), нормативно-правове забезпечення, зокрема в умовах воєнного стану. Значну увагу приділено комунікаційній діяльності Чернівецької обласної адміністрації та обласної ради. Обґрунтовано необхідність розвитку медіаосвіти як стратегічного ресурсу інформаційної стійкості держави.
Keywords: медіаграмотність; воєнний стан; дезінформація; місцева влада; комунікація; інформаційна безпека; медіаосвіта; Чернівецька область