Глобальна економіка: навчальний посібник - Бойда, Світлана; Kolosinska, Mariana; Белей (Belei), Cвітлана (Svitlana) (Чернівец. нац. унів-т, 2020)
На основі компетентнісного підходу подано теоретико-методологічні засади виявлення й аналізу процесів, що відбуваються в глобальній економіці, і можливих напрямів впливу їхніх наслідків на практичну діяльність. Розглянуто теоретичні підходи до дослідження глобальної економіки. Навчальний посібник охоплює основні теми програми дисципліни «Глобальна економіка», наведені матеріали розкривають зміст і основні положення дисципліни Посібник доповнено словником базисних термінів курсу, переліком основної та додаткової літератури, інформаційних ресурсів Internet, практичними завданнями для самостійної роботи, що включають вправи на перевірку володіння основними поняттями. Рекомендовано для підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня усіх спеціальностей.
Keywords: глобалізація; глобалістика; глобальна економіка; глобальні економічні процеси