ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ЗАСОБАМИ АТЛЕТИЧНОЇ ГІМНАСТИКИ - Грицюк, Віталій (My University, 2024)
Внаслідок карантинних обмежень (Covid 19) та повномасштабної війни з росією, більше трьох років заняття з фізичного виховання в закладах вищої освіти проводилися дистанційно, що й призвело до зниження фізичної підготовленості студентської молоді. Водночас, одним із потужних та універсальних засобів фізичного виховання студентської молоді є атлетична гімнастика. Засоби атлетичної гімнастики це комплекси силових вправ із різними обтяженнями, вправ із власною вагою тіла, що використовуються з метою освіти, оздоровлення, відновлення, набуття життєво важливих навичок. Використання засобів атлетичної гімнастики на практичних заняттях з фізичного виховання, індивідуальний підбір атлетичних вправ, дотримання методики та принципів фізичного виховання будуть сприяти підвищенню рівня фізичної підготовленості студентської молоді.
Keywords: фізичне виховання, студентська молодь, заклади вищої освіти, засоби атлетичної гімнастики, фізична підготовленість.