Етнологія: навчально- методичний посібник - Кожолянко, Олена Віталіївна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Видання містить докладні плани практичних занять, методичні рекомендації до ефективного опанування навчального матеріалу та методики вивчення окремих тем з курсу «Етнологія», наводиться рекомендована література, яку також можна використовувати при написанні курсових і дипломних робіт, пропонуються запитання та завдання, теми реферативних доповідей та презентацій до кожної з тем, наводяться контрольні запитання до модулів, а також орієнтовні зразки тестів для контролю та самоконтролю знань. Для студентів істориків, мистецтвознавців, музейних працівників.
Keywords: Етнологія; етногенез; класифікація народів світу; методика етнологічних досліджень