Науково– дослідна практична робота: "ВПЛИВ РАЦІОНАЛЬНОГО РУХОВОГО РЕЖИМУ НА СТАН ЗДОРОВ’Я ТА ФІЗИЧНИЙ РОЗВИТОК ШКОЛЯРІВ 10 – 12 РОКІВ" - Мислива, Валентина Романівна (My University, 2023)
Одним з найважливіших завдань соціальної політики є формування, збереження та зміцнення здоров’я людини. Проблеми здоров’я людей є основними у суспільному розвитку й визначають актуальність теоретичного і практичного їх вивчення та необхідність проведення відповідних наукових досліджень, формують методичні та організаційні засади до збереження і зміцнення здоров’я. Складовою здорового способу життя людини є рухова активність. У шкільному віці рівень рухової активності прямо пропорційно залежний від організації фізичного виховання у школах та участі дітей у спеціально– організованих та самостійних заняттях фізичною культурою в позаурочний час. Сьогодні актуальним є осучаснення в закладах освіти системи фізичного виховання, яка органічно поєднана з іншими складовими здорового способу життя, упровадження різних видів рухової активності з метою всебічного розвитку дитини