Основи добору вправ для дітей молодшого шкільного віку із порушеннями постави - Балан, Мар'яна; Козік, Наталія Миколаївна (Чернівецький. національний університет ім. Ю. Федьковича, 2022)
Одним із найчастіших порушень, які трапляються у дітей і підлітків є дефекти постави. У фізичній терапії пацієнтів із дефектами постави широко використовують вправи симетричного та асиметричного характеру, вправи на фітболі, ігрові вправи, гідрокінезотерапію та інші методи кінезіотерапії. Правильно підібрані в комплексі фізичної терапії терапевтичні вправи сприяють швидшому відновленню правильності постави у дітей молодшого шкільного віку
Keywords: постава; терапевтичні вправи; патології опорно-рухового апарату; рухливі ігри