Австралійський варіант сучасної англійської мови: фонетичний і лексичний аспекти (на матеріалі мас-медійного дискурсу) - Погорляк, Уляна Юріївна (My University, 2022)
Роботу присвячено дослідженню особливостей розвитку австралійського варіанту англійської мови. У роботі визначаються періоди їх розвитку, надається також їх детальна характеристика. Окрема увага приділяється аналізу австралізмів – національно і культурно забарвлених мовних одиниць, що визначають специфічний характер лексичних і фонологічних систем австралійського варіанту англійської мови. У роботі розглядається нормативна та діалектні форми австралійського варіанту, фонетичні та лексичні особливості, сленг та запозичення.
Keywords: австралізм, англійська мова, лексична система, фонетична система, національний варіант, мас-медійний дискурс