Формування гуманних взаємин молодших школярів у групі продовженого дня - Габур, Тетяна Миколаївна (My University, 2024)
У магістерській роботі автором обґрунтовано особливості формування гуманних взаємин молодших школярів у групі продовженого дня. Гуманність в освітньому процесі утверджує особистість як найвищу соціальну цінність, розкриває здібності школярів і задовольняє їхні освітні потреби, забезпечує пріоритет загальнолюдських цінностей, взаємини з навколишнім середовищем. Розкрито актуальність проблеми формування гуманних взаємин в освітньому процесі. Проаналізовано вікові особливості формування гуманних взаємин молодших школярів, які характеризуються сприйнятливістю до формування особистісних відносин, пізнавальних потреб, самосвідомості, позитивних особистісних якостей. Охарактеризовано особливості організації освітнього процесу в групі продовженого дня з формування гуманних взаємин учнів. Здійснено дослідження стану сформованості гуманних взаємин молодших школярів у групі продовженого дня. Обгрунтовано педагогічні умови формування гуманних взаємин молодших школярів у групі продовженого дня. Визначено методичний інструментарій формування гуманних взаємин молодших школярів у групі продовженого дня. Серед ефективних методів формування гуманних взаємин учнів у групі продовженого дня виокремлюються ігри, ігрові завдання, дозвіллєва діяльність та діяльність за інтересами
Keywords: гуманність, гуманні взаємини, доброзичливість, толерантне ставлення, комунікативні здібності, взаємопідтримка, група продоженого дня.