Рекреаційно-туристичний комплекс, як складова економічного розвитку територіальної громади (на прикладі Мамаївської ТГ) - Змійовський, Роман Михайлович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі представлено дослідження рекреаційно-туристичного комплексу як складової економічного розвитку для територіальної громади. Розкрито теоретичні підходи до вивчення рекреаційно-туристичного комплексу на локальному рівні, визначено його сутність, структуру та функції. Встановлено сучасний рівень забезпечення громади ключовими ресурсами для здійснення туристично-рекреаційної діяльності. Окрема увага приділена застосуванню SWOT- та PEST-аналізу для комплексної оцінки внутрішніх та зовнішніх факторів впливу на розвиток рекреаційно-туристичної сфери громади. Окреслено перспективні напрями, використання туристичного та рекреаційного потенціалу для розвитку туристичної інфраструктури громади.
Recreational and tourism complex as a component of the economic development in a territorial community (the case study of the Mamayivtsi community)
Keywords: рекреаційно-туристичний комплекс; інфраструктурний потенціал; місцеве самоврядування; економічний розвиток; стратегічне планування; Мамаївська громада