БАСКЕТБОЛ ЯК ЗАСІБ ПЕРЕХОДУ ІЗ СИЛОВОЇ РОБОТИ НА ШВИДКІСНУ В ЄДИНОБОРЦІВ У ПЕРІОД МІЖСЕЗОННЯ - Горюк Петро, Петро Ілліч (Молодий вчений, 2019)
У тренувальному процесі єдиноборців спостерігається висока кількість рухових дій, екстремаль- ність не тільки змагальних, але й тренувальних ситуацій, що викликають значні зміни у функціях орга- нізму спортсмена. Обсяг навантаження у єдиноборців різноспрямований і щоб прискорити процес від- новлення у спортивній практиці використовуються спортивні ігри, тобто перемикання на інший вид діяльності. У статті проаналізовано та досліджено вплив баскетболу на покращення швидкісних показ- ників під час тренувального процесу у панкратіоні. Обґрунтовано проблему переходу від силової роботи до швидкісно-функціональної у період міжсезоння. Встановлено, що баскетбол є найближчим до спор- тивних єдиноборств, що за допомогою цієї гри час переходу від силового до швидкісно-функціонального режиму триває на 2 тижні менше, ніж без неї.
Keywords: баскетбол, панкратіон, тренувальний процес.