ПРОСТОРОВО-ЧАСОВИЙ РОЗПОДІЛ ПУНКТІВ ДГМ ТЕРИТОРІЇ ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Мельник, Антон Анатолійович; Дарчук, Костянтин Вікторович (The 3rd International scientific and practical conference “Modern problems of science, education and society” (May 22-24, 2023) SPC “Sciconf.com.ua”, Kyiv, Ukraine, 2023)
Сучасне геодезичне забезпечення для значної частини території країни потребує збільшення числа пунктів державної геодезичної мережі. На сьогоднішній день, дослідження геодезичного забезпечення території є надважливим та безумовно актуальним. Це також підсилюється внаслідок реформи децентралізації, що змінила адміністративно–територіальний устрій країни. Через це, потрібно проводити аналіз, щодо визначення особливостей просторово-часового розміщення як окремих пунктів геодезичної мережі так і геодезичного забезпечення загалом. Існування розрізнених, окремих баз даних як на державному так і на локальному рівнях ще більше не дозволяє провести об’єктивну оцінку. В наслідок чого виникає потреба, щодо аналізу топографо-геодезичного забезпечення території України з використанням ГІС-технологій.
Keywords: ДГМ; Дністровський район; ГІС-технології