Техніка виконання та методика навчання основних акробатичних стрибків - Євстратов, Петро Ілліч; Гауряк, Олена (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019)
Акробатичні стрибки, описані у даному навчальному посібнику, розташовані від напряму обертання і залежно від характеру відштовхування. Усі стрибки розділені на чотири групи, а всередині кожної групи розташовані по можливості в порядку наростання труднощів. Окрему групу становлять напівперевороти, які рідко входять у комбінації акробатичних стрибків, але широко застосовуються у вільних вправах гімнастів, а також у спортсменів, які займаються вуличною гімнастикою «Street workout», braik-danc, free-stile, flop- stile, та ін. Перекати та перекиди, які не є типовими стрибками, використовуються як підготовчі вправи для вивчення більш складних акробатичних стрибків. Для студентів і працівників галузі фізичної культури та спорту, для самостійних занять тих, хто займається такими нетрадиційними і традиційними видами спорту, як street workout, braik-danc, free – stile, flop – stile та ін.
Keywords: Гімнастика, акробатика