Інтерпретація міжнародного права: доктрина і практика - Karvatska, Svitlana (My University, 2019)
Монографія присвячена аналізу дискусійного в теорії міжнародного права питання - інтерпретації міжнародного права. Проблема інтерпретації міжнародного права (у вузькому розумінні як розʼяснення змісту його норм, а у широкому - як творчий процес формування міжнародної практики) належить до переліку «вічних» проблем доктрини та практики міжнародного права. Сучасне міжнародне право, отримуючи нову якість як «право суду», стає правом світової спільноти і виходить за рамки власне позитивістських основ, поєднуючи у собі елементи обʼєктивної дії права у таких його категоріях, як істинність та справедливість. Потреба багатоаспектного концептуально-правового дослідження вказаного правового феномену додатково актуалізується в часи докорінних системних перетворень, які відбуваються у плошині міжнародного права. для наукових, науково-педагогічних працівників, викладачів, докторантів, астрантів, а також усіх, хто цікавиться питаннями міжнародного права.
Interpretation of international law: a theoretical and methodological discourse