Роль страхових технологій в посиленні страхового захисту економічних втрат зумовлених кліматичними змінами. - Popova, Liubov (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія «Економіка і менеджмент», 2024)
У статті досліджено особливості співпраці між страховиками та InsurTechs з метою створення інноваційних страхових рішень для управління ризиками зміни клімату. Акцентовано увагу на тому, що страхові компанії приділяють сьогодні особливу увагу демонстрації ESG-акаунтів. Дано оцінку стану інвестування в insurtech. Очікується, що нові та інноваційні стартами InsurTech, використовуючи технології, такі як Великі дані, Інтернет речей, блокчейн та штучний інтелект допомагатимуть страховим компаніям страхувати ризики, пов’язані зі зміною клімату. Вказано на те, що страховики, уряди і підприємства повинні налагодити міцні партнерські відносини, обмінюватися даними і ресурсами штучного інтелекту. Завдяки ефективному використанню можливостей ШІ, можна досягти зменшення впливу зміни клімату на економіки країн. Досліджено способи використання страхових технологій та переваги впровадження страхових інноваційних технологій з метою мінімізації кліматичних змін
Keywords: страхові технології; кліматичні зміни; страховий захист