Сучасні тренди круїзного туризму Середземноморського регіону. - Чорней, Оксана Євгенівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Бакалаврська робота присвячена дослідженню сучасних тенденцій, проблем та розвитку круїзного туризму в Середземноморському регіоні. Актуальність теми зумовлена зростаючим інтересом до відвідування круїзних турів та популяризацією, спрямована на покращення психічного здоров’я та дослідженню нових місць. У роботі проведено аналіз напрямків Середземного моря. Охарактеризовано ключові фактори, що впливають на популярність географічні особливості, кліматичні особливості, наявність історичної спадщини, роль круїзний компаній на морські подорожі. Значна увага приділена екологічному аспекту, розглянуто вплив COVID-19 на круїзний туризм. Визначено перспективи розвитку круїзного туризму. Запропоновані шляхи удосконалення круїзних турів для людей з інвалідністю. Визначено основні тенденції на майбутнє та впровадження інновацій на бортах лайнера.
Keywords: круїзний туризм, Середземноморський регіон, круїзна індустрія, подорожі.