ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ В HR - Todoruk, Sergy (My University, 2023)
У сучасних умовах багато підприємств забезпечують універсальний доступ до кадрових послуг за допомогою інформаційних технологій та веб-додатків, кардинально змінюючи практику управління людськими ресурсами. Зазначені зміни найчастіше є наслідком потреби у скороченні витрати та розширенні або покращенні послуг. Дослідження показують, що кількість підприємств, які успішно використовують складні інструменти кадрової технології перевершує число тих, які цього не роблять. У зв’язку з тим, що більшість підприємств уже використовують автоматизоване базове управління кадрами, то звичайна автоматизація кадрових процесів більше не може забезпечити конкурентну перевагу.
Keywords: HR; Інформаційні системи; Information systems; Управління персоналом; Інформаційна система управління персоналом; HRIS