Argumentarea în deciziile Curții Constituționale Federale Germaniei și Curții Constituționale a Romaniei. - Bzova, Laura (International scientific and practical conference «A new task of legal science in Ukraine and in the countries of the European Union», 2020)
Aspectul diferențiat al argumentului constituțional este evident atunci când este bazat pe un concept pragmatic. Conceptul material, în loc să se ocupe de aspectele logice și formale interne ale deciziei, își propune să fundamenteze conținutul propriilor argumente. În argumentele constituționale, precondițiile argumentelor sunt reprezentate de norme (reguli și principii) și valori constituționale, care necesită o fundamentare constantă și rămân inserate în contextul argumentativ. În argumentul curților constituționale, ale căror decizii sunt În aspecte largi ale legii, sociale, politice, culturale etc., fundamentarea discursivă constantă a normelor și valorilor constituționale permite actualizarea conținutului material al Constituției în sine.
Keywords: decizia, Curtea Constituțională, argumentarea juridică