Територіальна організація медичної сфери Путильської територіальної громади - Макогон, Олена Русланівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Дане дослідження присвячене аналізу територіального планування розвитку медичної сфери у Путильській територіальній громаді Вижницького району Чернівецької оласті. Мета роботи полягає в тому, щоб дослідити та проаналізувати сферу охорони здоров’я Путильської територіальної громади. Згідно з метою було: уяснено основні теоретичні положення дослідження та реформування медичної сфери на рівні територіальних громад; проаналізувано значення основних чинників функціонування закладів медичної сфери у регіоні слідження; досліджено сучасну територіальну структуру медичного комплексу Путильської територіальної громади; вивчено проблеми функціонування медичного комплексу в регіоні дослідження та запропонувано шляхи їх вирішення.
Territorial organization of the medical sector in the Putyla territorial community
Keywords: заклади охорони здоров’я; госпітальний округ; декларація надання послуг; транспортна доступність; територіальне планування; сімейна медицина