КОЛОРИСТИКА ТА ОСНОВИ КОЛЬОРОЗНАВСТВА - (:unkn) unknown (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
Навчально-методичний посібник розкриває ключові поняття та чинники, що формують знання і розуміння кольору й колористики в архітектурному середовищі. Він сприяє розвитку професійного мислення щодо стилів і напрямів декоративно-прикладного мистецтва, актуальних для архітектурної практики. Основною метою посібника є формування у студентів навичок гармонійного поєднання кольорів з позицій декоративності та функціональності, необхідних для створення естетично цілісних архітектурних об’єктів. Посібник охоплює питання використання кольору в оздобленні будівель, фасадному дизайні, архітектурному живописі, інтер'єрному та ландшафтному дизайні, а також у суміжних галузях — графічному дизайні, брендингу, текстильному оформленні тощо. Розроблений для підготовки студентів кафедри містобудування та архітектурного проєктування закладів вищої освіти освітнього рівня «Бакалавр». Призначено для студентів спеціальності G17 «Архітектура та містобудування»
Keywords: колористика; основи кольорознавства; колір; спектр; колірне коло; первинні кольори; вторинні кольори; ахроматичні кольори; хроматичні кольори; теплі і холодні кольори; колірна гармонія; контраст кольору; світлотон; нюанс; колірна композиція