Розвиток ритмопластичної виразності у художніх гімнасток груп початкової підготовки - Мислива, Валентина Романівна (My University, 2023)
Для успішного формування фізичних якостей та координаційних здібностей юних гімнасток важливо створити сприятливе педагогічне середовище, де вони зможуть розвиватися на відповідному фізичному рівні та віковому періоді. На початку експерименту нами було розроблено та впроваджено в навчально-тренувальнийпроцес власну методику виховання рухово-пластичної виразності. Для розробки методики ми шляхом аналізу праць та іншоїспеціальної літератури, а також правил змагань з художньої гімнастики, власних спостережень і опитувань тренерів визначили основні компоненти руховопластичноївиразності гімнасток.
Keywords: фізичні якості,виховання ритмо-пластичної виразності, компоненти.