Конституційне право на освіту в умовах воєнного стану в Україні - Білоскурська, Олена Валеріївна (ПВКФ "Технодрук", 2022)
На сьогодні, в умовах воєнного стану в Україні, істотно важливим є визнання юридичною спільнотою та українським суспільством вагомості реального втілення конституційного права людини на освіту та необхідності захисту такого права. Суттєвим фактором на користь цього слугує те, що фактична реалізація права на освіту значною мірою визначається суспільним усвідомленням та визнання такого права як юридико-соціальної цінності. Надзвичайної значимості має розуміння істинності права на освіту як категорії, яка слугувала б методологічною основою для дослідження механізму конституційно-правового забезпечення права на освіту в умовах воєнного стану. Необхідність дослідження конституційного права на освіту в умовах воєнного стану в Україні зумовлена потребами практики сьогодення та відсутністю наукових досліджень у вітчизняній юридичній науці.
Keywords: конституційні права людини і громадянина; обмеження прав людини; право на освіту