Оптимізаційні методи та моделі: практикум : навч. посіб. - Григорків, Василь Степанович; Григорків, Марія Василівна; Ярошенко, Олена Іванівна; Скращук, Лариса Вікторівна (Видавництво та друкарня "Рута" Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2026)
Пропоноване видання містить типові завдання та приклади їх виконання із оптимізаційних методів та моделей. Викладений у посібнику матеріал охоплює базову тематику класичних моделей безумовної оптимізації та моделей і методів лінійного, нелінійного та динамічного програмування. Посібник має чітку прикладну спрямованість і може бути використаний для практичних і лабораторних робіт, самостійної та індивідуальної роботи, контролю та самоконтролю відповідних теоретичних знань і практичних навиків. Для студентів економічних та інших прикладних спеціальностей.
Keywords: моделі, методи, лінійне програмування, нелінійне програмування, динамічне програмування