Особливості розвитку гастрономічного туризму Туреччини. - Лещук, Валерія Олександрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглядаються особливості розвитку гастрономічного туризму в Туреччині, що базується на багатій кулінарній спадщині країни та традиціях національної кухні. Проаналізовано основні гастрономічні маршрути та події, які приваблюють туристів, а також виділено ключові проблеми, що стримують розвиток цього виду туризму. Визначено перспективні напрями розвитку, зокрема впровадження екологічного гастротуризму, розвиток гастрономічного маркетингу та підтримка слаборозвинених регіонів. Результати дослідження можуть бути корисними для туристичних операторів, дослідників та державних структур, зацікавлених у стимулюванні гастрономічного туризму в Туреччині.
Keywords: гастрономічний туризм, Туреччина, кулінарна спадщина, гастрономічні маршрути, туризм, розвиток туризму, екологічний гастротуризм.