Особливості передшлюбного циклу весільного обряду на Путильщині (кін. ХІХ – середина ХХ ст.) - Калініченко, Віталій; Бабій, Ольга (Чернівці, Технодрук, 2018)
У статті проаналізовано особливості передшлюбної частини гуцульського весілля (кін. ХІХ – середина ХХ ст.), яка передбачала обрядове відокремлення наречених від неодруженої молоді та емоційно-психологічну підготовку молодих до переходу в сімейний статус. The article analyzes the peculiarities of the pre-marital part of the hutsul wedding (end of the XIX-th – the middle of the 20-th century), which envisioned the ritual separation of brides from unmarried young people and the emotional and psychological preparation of young people for the transition to family status
Features of the marriage wedding ceremony in Putila (late XIX – middle XX century)
Keywords: етнологія; весільна обрядовість; Буковина; гуцульське весілля; передшлюбна обрядовість; оглядини; сватання; церковне оголошення; барвінковий та коровайний обряди; запросини