Особливості перекладу інхоативного значення українського “приверба” ЗА- французькою мовою (на матеріалі перекладу роману Любка Дереша “Культ”) - Якубовська, Н. О. (Чернівці: Вид. дім «Родовід», 2013)
Розглядаються особливості реалізації інхоативного значення українського префікса за- засобами, властивими французькому граматичному, лексичному та часовому аспектам. The peculiarities of the Ukrainian за- preverb expressing of an inсhoative value, by means of French grammatical, lexical and temporal aspects are investigated in this article. Keywords: aspect, inchoative aspect, partial equivalence, paraphrasing phase, analytical verbs.
Keywords: аспектуальність; інхоативність; часткова еквівалентність; фазові перифрази; аналітичні дієслова